The Russet Residence by Splyce Design

With a small wooded area to its west and an ocean view to its south side, the Russet Residence by Splyce Design is situated atop a steep incline in West Vancouver. Looking to make the most of this hilltop space without compromising its environmentally fragile surroundings, portions of its upper levels cantilever out past its foundation, thus allowing the native creek side vegetation to grow up, under and around as an uninterrupted forest floor. This is especially seen in the dining room as its dissolves into the adjacent forest canopy as well as frames the ocean view beyond it. Additional details include floating stairways, a bevy of skylights, alfresco living quarters, and so much more.

Date: /Author: Staff/Source: CONTEMPORIST
Category:  Design/Tags:  Interiors, Home, Architecture, Splyce Design
Next Story
x