Free Worldwide Shipping on Orders Over $150.00 USD or more - Use Code: HBSHIP150
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 1 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 2 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 3 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 4 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 5 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 6 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 7 / 8
  • Image of Prahran Hotel by Techné Architects 8 / 8

Prahran Hotel by Techné Architects

Melbourne-based Techne Architects recently found an innovative use for a series of concrete pipes when it was commissioned to renovate the Prahran Hotel in Victoria, Australia. The first two levels of the precast tubes house individual seating areas for the hotel’s pubs and are lined with planks of wood, adding a sense of warmth and intimacy while giving the appearance of stacked wine barrels when viewed from the outside. Techne also helped to bring together all the different spaces inside by installing a multipurpose atrium space made of glass and steel. This area serves to host larger groups and special events. Elsewhere, an abundance of lush greenery is used to add to the space’s organic ambiance. To learn more about the Prahran Hotel, visit the website here.

Date: Apr 7, 2014  /  Views: 5394  /  Author: Nate Bodansky
Category: Design  /  Tags: Architecture, Techné architects, Prahran hotel