• Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 1 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 2 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 3 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 4 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 5 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 6 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 7 / 8
  • Image of Woollahra House 11 by Grove Architects 8 / 8

Woollahra House 11 by Grove Architects

Built for a couple in the heart of a heritage conservation precinct on the edge of Sydney, Australia’s urban sprawl, Grove Architects presents Woollahra House 11. Surrounded by a small park to the north and a neo-gothic sandstone church to the west, the 250-square-meter open floor plan incorporates the likes of a unique studio work and art space alongside a guest bedroom suite and an independent-access yoga studio and two-car garage on the lower level. Meeting contemporary sustainability standards, the structure utilizes 24,000 liters of storage tanks to recycle rainwater, supports organic vegetable and herb gardens, and provides for all space heating and hot water via a state-of-the-art rooftop solar panel system. Situated at a corner position, the structure sees natural buffering from the main road while the living space opens up to the vast greenery and heavily-wooded park to the north as passive design techniques benefit from the sun and northeasterly winds.

Source: CONTEMPORIST

Date: Sep 8, 2012  /  Views: 0  /  Author: T.S. Fox
Category: Design  /  Tags: Architecture, Grove architects