Get 15% Off + Free Shipping on Orders over $150 - Use Code: EPICSUMMER
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 1 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 2 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 3 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 4 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 5 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 6 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 7 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 8 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 9 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 10 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 11 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 12 / 13
  • Image of House V by I + GC [arquitectura] 13 / 13

House V by I + GC [arquitectura]

How fitting that the House V, located in a town that was given the moniker “Garden of the Province” was built around a grass backyard. Rather than demolishing the greenery, architects I + GC [arquitectura] have designed a home which takes advantage of the landscape and resembles two outstretched arms embracing the herbage. Totaling 800-square meters, the contemporary property is equipped with a two-car sized overhead space and swimming pool, as the living room is strategically situated in front with a large “V”-shaped glass windows facing the recreational area. Giving a sense of movement, the large concrete mass appears stretched due to the apparent angles, window placement, and the use of the two levels.

Source: ArchDaily

Date: Aug 28, 2012  /  Views: 3260  /  Author: Ambrose Leung
Category: Design  /  Tags: Architecture, I + gc [arquitectura]