UP TO 50% OFF SELECTED FALL/WINTER 2014 COLLECTIONS - SHOP NOW

Nike Stadiums 1948 London Installation by the WilsonBrothers

British creatives, the WilsonBrothers put together an all new installation for the Nike Stadiums space in London. As an evolution of the “Raise Your Game” installation of a few months ago, the brothers have created a a stunning visual display utilizing a PIXAMARIC system as the main focus. For more details, a full breakdown of the new additions can be seen below.

Photography: Louise Melchior

Nike Stadiums at 1948 London, by the WilsonBrothers

To celebrate the launch of ‘Nike Stadiums’ in London, the WilsonBrothers have added a number of new elements to their original ‘Raise Your Game’ installation, at 1948 – Nike’s destination retail space in Shoreditch.

The second phase of work starts in the exterior courtyard, where an illuminated running track, set into a new Nike Grind floor, rises up the wall to meet neon typography (and the 1948 / NESW compass) above the entrance to the store

As visitors enter the main retail space they encounter ‘PIXARAMIC’ – a large scale, visuals-based, wall cladding system which has been installed in the counter area.

The PIXARAMIC layer comprises 6,000 manually positioned pixel cubes, each acrylic cube with 6 different coloured faces in red, green, yellow, blue, black and white.

Referencing the aesthetic of traditional sporting scoreboards: the system enables the environment at 1948 to change periodically, displaying colour and content, messages, statements and pictures. Our first graphic scheme announces the launch of Nike’s new Brasil / Black Pack collection.

A series of 12 footwear mirrors in laminated plywood have been designed to sit alongside the original modular merchandising system. A number of these feature programmable LED message boards that (triggered by proximity sensors) discretely share information about activities and product launches at 1948.

A ‘hero’ display unit in chrome and glass has been installed to highlight key product and new collections throughout the season. Product specific information is conveyed here via an interactive light box that is activated by customer movement.

A run of 6 modular seating units visually inspired by the pitch-side ‘dug-out’ area complete the new look. The innovative shape features a bench-like area where customers can try shoes on, combined with a more laid-back option for relaxation and hanging out. The sofas are fully move-able (sitting on steel frames with lock-able castors) and work positioned amongst the existing units, or equally as a separate break-away area.

[gallery columns="4"]

Date: /Author: Eugene Kan
Category:  Uncategorized/Tags:  Nike, Nike Sportswear, Retail, Interior Design
Next Story
x